Extra les op school voor klas 1 en 2!

Extra les op school voor klas 1 en 2!

Vrijdag 26 juni 2020

Geachte Ouder(s)/Verzorger(s)

Afgelopen woensdag heeft Minister President Rutte, op zijn voorlopig laatste persconferentie met betrekking tot Corona, een aantal versoepelende maatregelen afgekondigd en toegelicht die vanaf 1 juli 2020 van kracht zijn.

De 1 1⁄2 meter cultuur blijft voor het personeel van kracht, ook van de leerlingen naar het personeel blijft deze regel van kracht maar de leerlingen zelf hoeven geen 1 1⁄2 meter afstand meer te houden naar elkaar.

Gelukkig gaat, zoals het er nu naar uit ziet, de school weer volledig open na de zomervakantie!
Het rooster is klaar! Voor de zekerheid wordt er een alternatief Corona- rooster gemaakt.

Tegelijkertijd merken we dat op dit moment de nood hoger en hoger wordt in een groot aantal gezinnen. Problemen komen boven drijven, verzoeken om leerlingen op te vangen op school nemen toe en het thuisonderwijs heeft niet meer die resultaten zoals aan het begin van de Corona-crisis. En dit met name in de onderbouw!

Het heeft ons doen besluiten om voor de klassen 1 en 2 op te schalen in de weken die nog voor ons liggen tot de grote vakantie.

De roosters die 8 juni 2020 voor alle groepen zijn ingegaan blijven van kracht!

Op donderdag en vrijdag komen echter de leerlingen van de klassen 1 en 2 extra op school voor fysieke lessen. Er is een alternatief rooster gemaakt waarbij vakken als Wonen/ckv/koken/ mediawijsheid en Gym een rol spelen. Vanzelfsprekend zijn er ook AVO-lessen.

Socialisatie, groepsvorming, het fysiek aanwezig zijn op school met klasgenoten en het minimaliseren van theorieonderwijs op afstand zijn voor ons belangrijke afwegingen.

Leerlingen van de klassen 1 en 2 zijn dan dus drie dagen op school.
De leerlingen van de klassen 1 zijn op maandag, donderdag en vrijdag op school!
De leerlingen van de klassen 2 zijn op woensdag, donderdag en vrijdag op school!

De mentor informeert u over het rooster. Hierin staan de aanvangstijden en eindtijden van de lessen op donderdag en vrijdag vermeld. Voor u handig om te weten. Bijvoorbeeld in verband met taxivervoer. Wilt u zo vriendelijk zijn dit zelf door te geven aan het bedrijf die het taxivervoer regelt?!

Hiermee komt het theorieonderwijs op afstand ten einde. Wel kan er voor de niet schooldagen huiswerk gegeven worden.

Voor de overige twee dagen zal de opvang van die leerlingen met ouders, die een vitaal beroep hebben of waar een problematische thuissituatie is, waar nodig gecontinueerd worden.

  • De kantine blijft dicht. Leerlingen moeten dus zelf eten en drinken regelen.
  • Ook mag er weer gegymd worden. Leerlingen dienen hun gymspullen weer bij zich te hebben.
  • Ook mogen de kluisjes weer gebruikt worden. Dit houdt in dat de telefoons weer gewoon in de kluis gedaan worden!De roosters gaan in op donderdag 2 juli.

 

Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd,

Vriendelijke groet,
Namens het personeel

 

Arian Koops
directeur

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws

Informatiefilm brancheopleidingen klassen 3

Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen van de klassen 3, Jullie hebben vrijdag 12 maart een brief ontvangen met informatie over de keuze voor de brancheopleidingen. Klik hier om naar de pagina t...

Lees meer »

VIP rondleiding nieuwe leerlingen en hun ouders!

Vanwege de Coronamaatregelen kunnen onze open avonden helaas niet doorgaan. Wij willen u toch heel graag onze school laten zien. Daarom hebben we vanaf 1 maart 2021 speciale VIP-rondleidingen! VIP-r...

Lees meer »

Invulling lessen per 5 januari 2021

Lessen na de kerstvakantie In de week voor de kerstvakantie heeft Minister-President Mark Rutte in zijn toespraak een lockdown afgekondigd. Deze lockdown duurt voorlopig tot 19 januari 2021 en geldt ...

Lees meer »