Invulling lessen per 5 januari 2021

Invulling lessen per 5 januari 2021

Lessen na de kerstvakantie

In de week voor de kerstvakantie heeft Minister-President Mark Rutte in zijn toespraak een lockdown afgekondigd. Deze lockdown duurt voorlopig tot 19 januari 2021 en geldt ook voor het onderwijs, met uitzondering van enkele vormen van onderwijs. Het Praktijkonderwijs is zo’n uitzondering. Wij mogen fysiek les geven maar het is aan de scholen zelf hoe zij dat organiseren. Voor de kerstvakantie hebben wij aangegeven dat op maandag 4 januari de mentoren een check doen op het gebied van gezondheid. Dit in het belang van leerlingen en personeel.

Naast besmettingen bij ons personeel en in verband met een stijging van het aantal besmettingen in ons land, die naar verwachting nog zal oplopen door de feestdagen en de onlangs vastgestelde mutatie van het virus, hebben we besloten onze lessen voor de komende twee weken zodanig te organiseren dat
– de leerlingen van de klassen 1,2 en 3 naar school komen volgens een aangepast rooster.

– de leerlingen van de klassen 4 en 5 theorielessen online krijgen en voor de praktijklessen naar school komen.(of brancheopleidingen)

Dit in verband met de gezondheid en veiligheid van een ieder. Om alles goed te organiseren starten we met de lessen op dinsdag 5 januari 2021. Informatie over het online werken en hoe laat de leerlingen op dinsdag op school moeten zijn, ontvangen de leerlingen van de mentor via app.

Een paar belangrijke zaken op een rijtje:
 • Stages gaan gewoon door vanaf 5 januari 2021, mits de leerlingen terecht kunnen in de bedrijven. Mochten de stages niet door gaan dan zijn de leerlingen op de stagedagen vrij. Voor horeca zijn workshops zoals voor de kerstvakantie. Op maandag 4 januari gaan de leerlingen dus nog niet naar stage!
 • De stagebegeleiders van onze school hebben de bedrijven op donderdag 17 december hierover geïnformeerd.
 • Wij doen als school er alles aan om een verantwoorde doorstart te kunnen maken waarbij de gezondheid van de leerlingen en personeel voorop staat. Ook van de stagebedrijven!
 • Er is een aangepast rooster waarbij we zoveel mogelijk in halve groepen werken.
 • Wij volgen de richtlijnen zoals deze zijn opgesteld in een protocol van de GGD.
 • Ook op advies van de GGD zullen we de komende tijd eten in de klas en niet meer in de aula.
 • De kantine is gesloten. Er kan dus geen eten en drinken gekocht worden.
 • De leerlingen gaan, nadat zij hun spullen in de kluis hebben gedaan direct naar de klas.
 • De pauzes zullen we splitsen.
 • De IOP-gesprekken zullen alleen plaatsvinden op de daarvoor geplande avonden en na schooltijd.
 • Gymlessen gaan de komende twee weken niet door.
 • Leerlingen van de klassen 4 en 5 zijn verplicht om in de online lessen te verschijnen. Wanneer dit niet het geval is zal dit gezien worden als verzuim.
 • Leerlingen die met de taxi gebracht en gehaald worden, kunnen eventueel op school wachten.
 • De regels rond Corona blijven geldig.
 • Een aantal branchecursussen gaan gewoon door. De mentor zal dit met de leerling bespreken.
Heb je nog vragen? Neem contact met ons op

Laatste nieuws

Bekijk al het nieuws

Invulling lessen per 5 januari 2021

Lessen na de kerstvakantie In de week voor de kerstvakantie heeft Minister-President Mark Rutte in zijn toespraak een lockdown afgekondigd. Deze lockdown duurt voorlopig tot 19 januari 2021 en geldt ...

Lees meer »

Online informatieavond donderdag 4 februari 2021

In verband met de coronamaatregelen kan de open avond van donderdag 4 februari helaas niet doorgaan op school. Kijk daarom vanuit uw eigen huis mee naar onze ONLINE - INFORMATIEAVOND!Meer informatie...

Lees meer »

GSG Het Segment in het kort

Bent u benieuwd hoe onze school er van binnen uitziet? Dat kan! Kijk naar onderstaand filmpje om meer te zien.Wilt u een afspraak maken om onze school in het echt te bekijken? Neem dan contact op do...

Lees meer »