Voor de echte pro's

GSG Het Segment is een school voor Praktijkonderwijs. Praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen van 12 t/m 18 jaar die moeite hebben met leren op de traditionele manier. Hierdoor hebben zij in het basisonderwijs, vergeleken met leeftijdgenoten, een achterstand opgelopen.

GSG Het Segment kent vijf leerjaren. Elke groep heeft een mentor. Dit is de leerkracht die de meeste theorielessen van de leerling verzorgt, zoals rekenen en wiskunde, Nederlandse taal, Engelse taal, cultuur en maatschappij en sociaal-emotionele vorming. Tevens is de mentor het aanspreekpunt en de spil voor alle informatie die de leerling aangaat. Het Praktijkonderwijs richt zich met name op het voorbereiden op belangrijke thema’s voor deze doelgroep. Die thema’s zijn: wonen, werken, burgerschap, leren en vrije tijd. Het is de bedoeling dat alle leerlingen binnen deze gebieden zo goed en zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren binnen de school en in de maatschappij.

Bekijk onze schoolgids voor nog meer informatie

Aanbod opleidingen

In de eerste twee schooljaren krijg je les in alle richtingen, zodat je erachter komt wat jij het leukst vindt en waar je het beste in bent. Na het tweede schooljaar kies je een van deze vijf richtingen om jouw talent verder te ontwikkelen:

• Verkoop en logistiek
  • Horeca en voeding
  • Groen en dierverzorging
  • Techniek
  • Dienstverlening en zorg

Bekijk ook al onze branche cursussen

Reviews

Uit eigen ervaring een topschool. Ze zijn wat ze zeggen. Excellent... Bekijk meerBekijk minder

View all Reviews

4 weken geleden

Yelka Boelens

Super school. Veel aandacht voor leerlingen. geweldige leraren. Heel blij dat mijn zoon hier op school zit... Bekijk meerBekijk minder

View all Reviews

Neem een kijkje

Een rondje door onze school

GsG Het Segment is een school die rust, orde, aandacht, veiligheid en veel kleine klassen heeft. Wij kennen geen lesuitval. Hiermee bieden wij wat de leerlingen nodig hebben: een opleiding op niveau met veel begeleiding en aandacht waar de leerlingen alle ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen.