Voor de echte pro's

GSG Het Segment is een school voor Praktijkonderwijs. Praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen van 12 t/m 18 jaar die moeite hebben met leren op de traditionele manier. Hierdoor hebben zij in het basisonderwijs, vergeleken met leeftijdgenoten, een achterstand opgelopen.

GSG Het Segment kent vijf leerjaren. Elke groep heeft een mentor. Dit is de leerkracht die de meeste theorielessen van de leerling verzorgt, zoals rekenen en wiskunde, Nederlandse taal, Engelse taal, cultuur en maatschappij en sociaal-emotionele vorming. Tevens is de mentor het aanspreekpunt en de spil voor alle informatie die de leerling aangaat. Het Praktijkonderwijs richt zich met name op het voorbereiden op belangrijke thema’s voor deze doelgroep. Die thema’s zijn: wonen, werken, burgerschap, leren en vrije tijd. Het is de bedoeling dat alle leerlingen binnen deze gebieden zo goed en zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren binnen de school en in de maatschappij.

Bekijk onze schoolgids voor nog meer informatie

Aanbod opleidingen

In de eerste twee schooljaren krijg je les in alle richtingen, zodat je erachter komt wat jij het leukst vindt en waar je het beste in bent. Na het tweede schooljaar kies je een van deze vijf richtingen om jouw talent verder te ontwikkelen:

• Verkoop en logistiek
  • Horeca en voeding
  • Groen en dierverzorging
  • Techniek
  • Dienstverlening en zorg

Bekijk ook al onze branche cursussen

Reviews

4 weken geleden

Daniela Bernardi

Een school die zogenaamd aandacht heeft voor kinderen, maar niet in staat zijn om bij de inschrijving in september 2018 aan te geven dat volgens school Nieuwerker niet tot de gemeente Zuidplas hoort en kinderen die niet in de regio wonen aannemen. Dit moet je notabene te horen krijgen als je zelf in februari 2019 contract opneemt. Want het komt bij een excellente school niet op, dit via de telefoon, mail il of brief te melden😡🤬
Schandalig....jullie verdienen het niet om de titel excellente school te zijn.
Zo ga je niet met kinderen om!!!!!

Het kind staat bij jullie als behalve centraal.

Tip: misschien kunnen jullie op de een site vermelden dat jullie alleen kinderen uit bepaalde postcodes aannemen. Dit om nog meer teleurgestelde kinderen te voorkomen 🤬😡
... Bekijk meerBekijk minder

View all Reviews

1 maand geleden

Iris de Vries

het is een leuke en goed school
bedankt
... Bekijk meerBekijk minder

View all Reviews

Neem een kijkje

Een rondje door onze school

GsG Het Segment is een school die rust, orde, aandacht, veiligheid en veel kleine klassen heeft. Wij kennen geen lesuitval. Hiermee bieden wij wat de leerlingen nodig hebben: een opleiding op niveau met veel begeleiding en aandacht waar de leerlingen alle ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen.