Dienstverlening en Zorg

Wij hebben op school 5 verschillende beroepssectoren. Deze praktische vakken krijg je vanaf klas 1.
In leerjaar 1 en 2 volg je al deze 5 vakken. Na het tweede jaar kies je de 2 vakken die jij het leukst vindt. Vanaf de bovenbouw (na klas 3) ga je je specialiseren in 1 beroepssector.

Klas 1 & 2:

In klas 1 en 2 doe je opdrachten die te maken hebben met werken met ouderen/kinderen en uiterlijke verzorging: Je leert op een veilige manier hoe je een (oudere) zorgvrager moet rijden in een rolstoel en hoe jij kunt helpen met het organiseren van een activiteit in een zorgcentrum.
Je oefent hoe je kunt helpen bij het voorbereiden van activiteiten voor kinderen zoals; schminken, traktaties maken en knutselwerkjes voorbereiden. We houden ons bezig met het thema gezondheid/hygiene en persoonlijke verzorging zoals handverzorging en ons gebit. 

Klas 3:

Je gaat werken aan opdrachten die aansluiting hebben bij je (toekomstige) stage. Werk je bijvoorbeeld in een zorgcentrum dan leer je hoe je een cliënt op de beste manier kunt helpen en wat het werken in een zorgcentrum precies inhoudt. Verder is er een verdieping op uiterlijke verzorging zoals handverzorging, gezichtsverzorging en een korte kennismaking met het kappersvak. Weet je nog niet precies wat je eigen wil gaan doen? Geen probleem, dan kun je aan de slag met verschillende soorten opdrachten en thema’s!

Bovenbouw:

In de bovenbouw leer je hoe je op een professionele manier hoort schoon te maken. Na je eerste leerjaar in de bovenbouw heb je deze brancheopleiding afgerond en behaal je het certificaat Werken in de Schoonmaak. Dit certificaat staat altijd mooi op je CV wanneer jij ergens solliciteert.Verder volg je iedere woensdag lessen bij een kapster en visagist. Die brengen je alle basisvaardigheden van hun vak bij!

Na dit jaar ga je je specialiseren. Samen met je mentor en ouder/verzorger bespreek je in je IOP wat voor jou de beste keuzes hierin zijn. Je kunt kiezen uit de volgende richtingen :

V

Klik op één van de andere praktijkvakken voor meer info over dat vak!

Laatste nieuws

Stagemarkt 2024
Op dinsdag 5 maart vond onze stagemarkt plaats. Tijdens deze markt presenteren de schoolverlaters hun stage in een echte marktkraam. Leerlingen van de andere kl...
Dinsdag 27 februari Open Avond
OPEN AVOND dinsdag 27 februari van 19.00-20.30 uur. ...