Over ons

Heb jij van je juf of meester gehoord dat je naar een school voor praktijkonderwijs mag? Dan is GSG Het Segment de plek voor jou! Dat is dé school voor praktijkonderwijs, speciaal voor kinderen van 12 tot en met 18 jaar.

Praktijklessen
Wil jij later graag in een winkel/magazijn, tuincentrum, lasbedrijf, restaurant, autogarage, zorg voor ouderen, werkplaats, uiterlijke verzorging, hovenier of met dieren werken?
Dat komt goed uit, want op deze school worden heel veel praktijklessen gegeven. Je leert dus niet alleen uit boeken, maar vooral veel in de praktijklokalen en tijdens stages. Dat is veel leuker!

Een paar voorbeelden:

Ik heb op deze school geleerd om door te zetten. Eerst gaf ik altijd snel op. Maar hier mag je alles vaak proberen en krijg je goede uitleg. En nu lukken veel meer dingen wel!

Jayden

Je krijgt bij ons op school les in sectorvakken. In klas 1 en 2 krijg je les in al deze vakken. In klas 3 kies je er twee uit die het beste bij jou passen. In de bovenbouw kies je uiteindelijk voor 1 van deze vakken. Daar ga jij dan alles over leren en brancheopleidingen bij volgen!
Wij hebben de volgende 5 sectorvakken:

Ook krijg je les in deze praktijkvakken:

Kijk maar naar het filmpje hieronder als je daar meer over wil weten!

Theorielessen
Behalve praktijklessen krijg je ook theorielessen, zoals rekenen en wiskunde, Nederlandse taal, Engels, burgerschap en sociaal-emotionele vorming. Deze lessen krijg je meestal van jouw mentor. In de bovenbouw kun je bij ons op school ook de mbo-niveau 1/entreeopleiding volgen.


Wist je dat...
… Het maar 3 minuten lopen is van het treinstation Gouda Centraal en de bushalte?
… Je in de eerste twee schooljaren gezellig op werkweek gaat met je klasgenoten?
… We elk jaar meerdere toffe schoolfeesten hebben?

Wil je meer informatie lezen over de school? Bekijk de schoolgids of klik door naar onze pagina met nog meer schoolinformatie. Of kijk al onze andere filmpjes!

Laatste nieuws

Restaurant Schmaeckelyck eindelijk weer open!
Door alle coronamaatregelen is ons schoolrestaurant 'Schmaeckelyck' al een lange tijd niet meer open geweest. Maar gisteren kon dit gelukkig weer! De leerlingen...
Actie voor Oekraïne
Van maandag 11 april tot en met vrijdag 22 april zamelen wij geld in voor de mensen uit Oekraïne. We zamelen lege statiegeldflessen in. Ook is er in de aula ee...