Mbo-niveau 1/ Entreeopleiding

Ga je naar de bovenbouw en wil je behalve leren in de praktijk, ook graag doorleren, dan is het op onze school mogelijk om de mbo-niveau 1/entreeopleiding te volgen en te behalen.
Dat betekent dat je een mbo1 diploma kunt halen. Dat mbo-niveau 1/entreeopleiding diploma geeft toegang tot iedere mbo-niveau 2 opleiding op een mbo-school.
Dat kan bijvoorbeeld bij MBO Rijnland, maar ook bij de mbo’s in Rotterdam (Zadkine en Albeda ). Of bij de mbo scholen in Utrecht (mbo Utrecht en ROC Midden Nederland).

DSC07124

Wat is de mbo-niveau 1/ entreeopleiding?

De mbo-niveau 1/entreeopleiding bieden wij aan in samenwerking met een school of organisatie die dat kan en mag examineren en diplomeren. Op die manier kun je dus een officieel mbo-niveau 1 diploma halen in de door jou gewenste sector.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Iedere leerling in het mbo-niveau 1/entreeopleiding loopt 3 dagen stage bij een erkend leerbedrijf en volgt 2 dagen onderwijs bij ons op school.
In deze dagen op school krijg je een flink aantal uren theorie in de vakken Nederlands, rekenen en burgerschap. Ook krijg je huiswerk voor deze vakken.
Daarbij volg je praktijk in de door jou gekozen sector, dit zijn de brancheopleidingen bij ons op school. Het entreetraject duurt bij ons op school 2 jaar. Je kunt eraan deelnemen als je 15 bent op 1 augustus en ervoor kiest om de theoretische leerweg bij ons op school te volgen. Uiteraard moet dit in het IOP besproken en vastgelegd zijn.
Gedurende het tweejarig traject vul je een portfolio. Daarin verzamel je allerlei opdrachten. Ook toon je daarin aan voldoende stage uren te hebben gemaakt en de stage met een voldoende te hebben afgesloten.
Aan het eind van het tweejarig traject doe je examen in de vakken Nederlands en rekenen. Ook doe je een proeve van bekwaamheid op stage. Dit betekent dat er iemand op stage komt beoordelen of je goed functioneert als assistent in een organisatie.
Als alles in orde is krijg je het diploma mbo-niveau 1/entreeopleiding.

Na het behalen van het diploma mbo-niveau 1/entreeopleiding heb je meerdere opties:

Laatste nieuws

Stagemarkt 2024
Op dinsdag 5 maart vond onze stagemarkt plaats. Tijdens deze markt presenteren de schoolverlaters hun stage in een echte marktkraam. Leerlingen van de andere kl...
Dinsdag 27 februari Open Avond
OPEN AVOND dinsdag 27 februari van 19.00-20.30 uur. ...