Techniek

Wij hebben op school 5 verschillende beroepssectoren. Deze praktische vakken krijg je vanaf klas 1.
In leerjaar 1 en 2 volg je al deze 5 vakken. Na het tweede jaar kies je de 2 vakken die jij het leukst vindt. Vanaf de bovenbouw (na klas 3) ga je je specialiseren in 1 beroepssector.

DSC07204
Hout zagen

Klas 1 en 2:

Als je in klas 1 en 2 tijdens de praktijkuren naar techniek komt, krijg je als eerst uitleg over de veiligheid in het lokaal. Je draagt tijdens de lessen veiligheidskleding. Denk aan een stofjas en veiligheidsschoenen. Soms moet je gehoorbescherming en/of gezichtsbescherming op.  

Tijdens de technieklessen maak je werkstukken van hout en metaal. Je werkt dan bijvoorbeeld met een figuurzaagmachine, schuurmachine, soldeerbout en lasapparaat. Daarnaast volg je lessen die te maken hebben met motorvoertuigentechniek en fietstechniek. Op die manier maak je kennis met een aantal richtingen binnen het vak techniek, om zo te bedenken óf het vak techniek wat voor jou is.  

Klas 3:

Als je in klas 3 voor de richting techniek hebt gekozen, ga je meer leren in de verschillende richtingen die techniek te bieden heeft. Op die manier ervaar je, welke richting van techniek misschien bij jou past.  

De richtingen die je in klas 3 aangeboden krijgt, zijn: 

Bovenbouw:

In de bovenbouw kies je een bepaalde richting binnen het vak techniek. Bij deze verschillende richtingen horen allemaal brancheopleidingen. Hieronder staan de verschillende richtingen beschreven:

Klik op één van de andere praktijkvakken voor meer info over dat vak! 

Laatste nieuws

Wedstrijd Keuken/Bedienen/Bakken
Afgelopen periode was spannend voor de leerlingen die Keuken, Bedienen en Bakkerij volgen. Wij deden namelijk mee met een landelijke wedstrijd van PRO-scholen o...
Wedstrijd Lassen
Wedstrijd spanning……...