Verkoop en Logistiek

Wij hebben op school 5 verschillende beroepssectoren. Deze praktische vakken krijg je vanaf klas 1.
In leerjaar 1 en 2 volg je al deze 5 vakken. Na het tweede jaar kies je de 2 vakken die jij het leukst vindt. Vanaf de bovenbouw (na klas 3) ga je je specialiseren in 1 beroepssector.

DSC07625
Winkelverkoper

Klas 1 en 2:

In klas 1 en 2 ga je je bij dit vak oriënteren wat het werken in een winkel of een magazijn inhoudt. Zo ga je bijvoorbeeld oefenen met de kassa, cadeautjes inpakken, klanten helpen, reclameposter tekenen en bijvoorbeeld geld tellen.
In klas 2 herhalen we deze dingen maar zijn de opdrachten net iets moeilijker en proberen we je nog meer dingen te leren! Je gaat in dit jaar ook van alles leren wat te maken heeft met werken in een magazijn. Zo ga je leren rijden met een rolcontainer en leer je van alles over de verschillende transportmiddelen.

DSC09684

Klas 3:

Als je in klas 3 voor dit sectorvak hebt gekozen, krijg je allerlei praktijkopdrachten. Deze opdrachten zijn verdeeld in de volgende categoriën: 

Bovenbouw

In de bovenbouw ga je aan de slag met een richting die jou het meeste aanspreekt. Dit doe je door brancheopleidingen te volgen die passen bij wat jij later wil! Samen met je mentor en ouder/verzorger bespreek je in je IOP wat voor jou de beste keuzes hierin zijn.
De volgende brancheopleidingen kun je volgen bij dit vak:


Ook zijn we op school veel bezig om te werken aan je persoonlijke leerdoelen. Tijdens je stage krijg je verschillende opdrachten en soms kom je erachter dat je iets nog lastig vindt. Dan gaan we daar op school mee aan de slag!
Stel je voor dat je in een magazijn en moet uitrekenen hoeveel dozen er op een pallet staan en dit nog lastig vindt, dan gaan we je hier op school mee helpen. We bouwen bijvoorbeeld een pallet na en oefenen hoe je snel kunt tellen hoeveel dozen erop staan.

Het kan ook zijn dat je stage loopt in een supermarkt en het FIFO vullen (op datum zetten) nog lastig vindt. Dan gaan we op school werken aan dit doel. In de supermarkt op school hebben we de zuivelafdeling, daar ga je dan oefenen met alles op datum te zetten, samen met je docent of medeleerling!

Klik op één van de andere praktijkvakken voor meer info over dat vak! 

Laatste nieuws

Stagemarkt 2024
Op dinsdag 5 maart vond onze stagemarkt plaats. Tijdens deze markt presenteren de schoolverlaters hun stage in een echte marktkraam. Leerlingen van de andere kl...
Dinsdag 27 februari Open Avond
OPEN AVOND dinsdag 27 februari van 19.00-20.30 uur. ...