Wedstrijd Lassen

Wedstrijd spanning……

Op woensdag 22 maart hebben 3 leerlingen van het Segment meegedaan aan een regionale wedstrijd lassen. Deze laswedstrijd is georganiseerd door de NIL. (Nederlands Instituut voor Lastechniek).

Finn, Robin en Bram zijn bij het SBB goed voorbereid. Hier volgen zij de brancheopleiding lassen bij hun docent dhr. Streng.

Om 8.30 uur vertrokken Finn, Bram, Robin, dhr. Streng en docent van der Zweep naar de voormalig RDM scheepswerf in Rotterdam. Dit is nu dé plek voor innovatie in de haven en het haven industrieel complex. Hier werken onderwijs en bedrijfsleven intensief samen.

Na een inleiding kon ieder anderhalf uur in zijn eigen lascabine oefenen op het werkstuk. Na de lunch begon de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd stonden de leerlingen er helemaal alleen voor om te laten zien wat ze in huis hebben. De spanning was merkbaar en alle drie wisten na het inleveren goed op te noemen wat er niet goed was gegaan.

Maar er is ook veel goed gelast, want alle drie hebben een voldoende gekregen van de examencommissie. Robin en Finn helaas niet in de top drie, maar in de categorie TIG-lassen is Bram op de derde plaat geëindigd. Hierdoor ging hij met een mooie beker, heel tevreden, naar huis.

Allen zijn door het behalen van een voldoende ook gelijk geslaagd voor het examen van de brancheopleiding. Dát is al een hoofdprijs voor alle deelnemers en docenten.

Volgend jaar doen we weer mee!!!!

Ander nieuws

Geslaagden 2024
De volgende leerlingen zijn geslaagd voor hun Diploma Praktijkonderwijs:...
Stagemarkt 2024
Op dinsdag 5 maart vond onze stagemarkt plaats. Tijdens deze markt presenteren de schoolverlaters hun stage in een echte marktkraam. Leerlingen van de andere kl...